Jadłospis

    Stawka żywieniowa - 4,50 zł

    Stawka żywieniowa w oddziale w Szk. Podst. nr 50 - 4,50 zł

UWAGI:

·Jadłospis sporadycznie może ulec zmianie.

·Nie stosujemy konserwantów.

·Wszystkie dania są wykonywane przez kuchnię przedszkolną.

·Większość potraw sporządzana jest w piecu konwekcyjno – parowym.

·Dzieci mają dostęp do wody mineralnej w ciągu całego dnia. 

   

Jadłospis
ważny od 15-05-2017 do 19-05-2017
Poniedziałek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA NA MLEKU (KAWA INKA)), CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, JAJKO GOTOWANE, SZCZYPIOREK- ALERGENY-mleko, gluten, jajko
Drugie śniadanie WINOGRONA
Obiad ZUPA OGÓRKOWA, SZYNKA DUSZONA W SOSIE, KASZA BULGUR TRENDI Z SOCZEWICĄ ZIELONĄ, SUR. Z KAPUSTY MŁODEJ, WODA Z CYTRYNĄ- ALERGENY- seler, mleko, gluten, cytrusy
Podwieczorek MAKARON PIÓRKA Z PRAŻONYM JABŁUSZKIEM, CYNAMONEM I JOGURTEM NATURALNYM- ALERGENY- mleko, gluten
           
Wtorek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie HERBATA ZIOŁOWA, CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIOREM (BEZML. WĘDLINA)- ALERGENY-gluten, mleko
Drugie śniadanie JABŁKA
Obiad KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNA, KOTLECIKI DROBIOWE PIECZONE, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI- ALERGENY- seler, gluten, mleko, jajka
Podwieczorek ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (KAWA INKA), BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z MARMOLADĄ- ALERGENY- mleko, gluten, jajka
           
Środa
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA INKA NA MLEKU, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, SER ŻÓŁTY (WĘDLINA), POMIDOR, RUKOLA-ALERGENY-mleko, gluten
Drugie śniadanie BANANY- ALERGENY- cytrusy
Obiad ZUPA MARCHEWKOWA Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, KULKI MIĘSNE PIECZONE Z DODATKIEM KASZY JAGLANEJ, ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA Z RZODKIEWKĄ, SZCZYPIOREM I JOGURTEM NATURALNYM, WODA Z LIMONKĄ - ALERGENY- gluten, jajko, mleko, cytrusy
Podwieczorek KISIEL Z TRUSKAWKAMI, TALARKI RYŻOWE LUB CHRUPKI FLIPSY- ALERGENY-gluten
           
Czwartek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (HERBATA OWOCOWA), BUŁKI ŻYNIE Z MASŁEM, SEREM BIAŁYM I DŻEMEM - ALERGENY- gluten, mleko
Drugie śniadanie BUKIET WARZYW
Obiad ZUPA SZPINAKOWA Z JAJKIEM, SCHAB PIECZONY W ZIOŁACH, ZIEMNIAKI, BURACZKI Z CEBULKĄ, KOMPOT OWOCOWY- ALERGENY- seler, mleko, jajka,
Podwieczorek NAPÓJ POMARAŃCZOWO- CYTRYNOWY, MUFFINKI MARCHEWKOWE - ALERGENY- jajka, gluten, cytrusy
           
Piątek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, WĘDLINA, JAJKO GOTOWANE, SAŁATA, SZCZYPIOR, POMIDOR- STÓŁ SZWEDZKI- ALERGENY-gluten, mleko,jajko
Drugie śniadanie MIX OWOCÓW- ALERGENY- cytrusy
Obiad ZUPA JARZYNOWA, PIEROGI LENIWE Z MASŁEM (BEZML. KOPYTKA Z MASŁEM ROŚL.), KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI- ALERGENY- seler, mleko, gluten, jajko
Podwieczorek HERBATA ZIOŁOWA, PALUCH SŁONECZNIKOWY Z MASŁEM I PASTĄ Z CIECIORKI   -ALERGENY-gluten, mleko,