PS 64 pn. „Akademia Jasia i Małgosi” w Białymstoku

Jadłospis

Stawka żywieniowa - 4,50 zł

UWAGI:

  • ·Jadłospis sporadycznie może ulec zmianie.
  • ·Nie stosujemy konserwantów.
  • ·Wszystkie dania są wykonywane przez kuchnię przedszkolną.
  • ·Większość potraw sporządzana jest w piecu konwekcyjno – parowym.
  • ·Dzieci mają dostęp do w
  • ody mineralnej w ciągu całego dnia.

Jadłospis

ważny od 08-10-2018 do 12-10-2018
Poniedziałek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie herbata rumiankowa, chleb z siemieniem lnianym z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem
Drugie śniadanie śliwki
Obiad zupa brokułowa lub zupa krem z brokułów, gulasz mięsny z warzywami, makaron świderki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek mleko/ kawa inka, omlety biszkoptowe z powidłami
           
Wtorek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie zupa mleczna z kaszą jaglaną, bułka żytnia z masłem i twarożkiem waniliowym/ bezml. herbata ziołowa, bułka żytnia z masłem rośl. kiełbasa żywiecka sucha, papryka
Drugie śniadanie bukiet warzyw
Obiad zupa pomidorowa z ryżem, pieczeń rzymska lub klopsiki pieczone, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej papryką i koperkiem, woda z cytryną
Podwieczorek herbata miętowa, chleb żyni razowy z masłem i pastą marchewkową
           
Środa
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie kakao/ kawa inka, chleb z siemieniem lnianym z masłem, serem żółtym/wędliną, pomidor, roszponka
Drugie śniadanie mix owoców
Obiad rosół z makaronem, bitki schabowe w sosie z warzywami, ziemniaki, sur. z selera z marchewką i jabłkiem, kompot owocowy
Podwieczorek mleko/bułeczki drożdżowe z serem lub strucla z serem/ z marmoladą
           
Czwartek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie mleko/ herbata, naleśniki jaglane z musem truskawkowym
Drugie śniadanie marchew do chrupania, jabłko
Obiad czerwony barszcz, gotowana pierś z kurczaka w sosie, ryż naturalny, bukiet warzyw gotowanych na parze, woda z cytryną
Podwieczorek kisiel truskawkowy, chrupki flipsy
           
Piątek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie kawa na mleku, chleb wieloziarnisty , masło, schab pieczony, jajko gotowane, papryka, sałata, szczypior- stół szwedzki (dzieci same robią kanapki)
Drugie śniadanie gruszka
Obiad zupa jarzynowa, pierożki z serem lub leniwe pierogi z jogurtem naturalnym, kompot z czarnej porzeczki
Podwieczorek herbata z cytryną, chleb żytni razowy z masłem, pasta rybna z natką pietruszki