Jadłospis

    Stawka żywieniowa - 4,00 zł

    Stawka żywieniowa w oddziale w Szk. Podst. nr 50 - 4,50 zł

UWAGI:

·Jadłospis sporadycznie może ulec zmianie.

·Nie stosujemy konserwantów.

·Wszystkie dania są wykonywane przez kuchnię przedszkolną.

·Większość potraw sporządzana jest w piecu konwekcyjno – parowym.

·Dzieci mają dostęp do wody mineralnej w ciągu całego dnia.

 

 

Jadłospis
ważny od 16-01-2017 do 20-01-2017
Poniedziałek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA INKA, CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, JAJKIEM, CYKORIA, POMIDOR
Drugie śniadanie GRUSZKA
Obiad ZUPA OGÓRKOWA, GOTOWANA PIERŚ KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM, RYŻ NATURALNY, SUR. Z SAŁATY LODOWEJ Z POMIDOREM, PAPRYKĄ I JOGURTEM NATURALNYM, NAPÓJ CYTRYNOWY Z MIODEM
Podwieczorek MLEKO, BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM (własnego wypieku)
           
Wtorek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI( HERBATA OWOCOWA), BAGIETKA Z MASŁEM I DŻEMEM
Drugie śniadanie BUKIET JARZYN (seler naciowy, pomidorki koktajlowe, marchew)
Obiad ZUPA Z KASZĄ JAGLANĄ, KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, BURACZKI Z CEBULKĄ I JABŁKIEM, KOMPOT OWOCOWY
Podwieczorek HERBATA POKRZYWOWA Z MIODEM, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM,TWAROŻEK Z OGÓRKIEM KISZONYM (BEZML. Z PIERSIĄ DROBIOWĄ)
           
Środa
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAKAO (KAWA INKA), CHLEB ŻYTNI STAROPOLSKI Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM (WĘDLINĄ), POMIDOR, ROSZPONKA
Drugie śniadanie BANANY
Obiad ZUPA KREM Z KALAFIORA, KULKI MIĘSNE PIECZONE Z DODATKIEM KASZY GRYCZANEJ, ZIEMNIAKI, SUR. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ I MARCHEWKA, WODA Z CYTRYNĄ
Podwieczorek RYŻ JAŚMINOWY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I JOGURTEM NATURALNYM, MARCHEW DO CHRUPANIA
           
Czwartek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie HERBATA RUMIANKOWA, CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, PASTA Z CIECIERZYCY Z KOPERKIEM
Drugie śniadanie JABŁUSZKA POKROJONE W CZĄSTECZKI
Obiad ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, PIECZEŃ WP. W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI, MARCHEW DUSZONA Z GROSZKIEM, KOMPOT OWOCOWY
Podwieczorek ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (BEZML. OWSIANKA Z ŻURAWINĄ), MUFFINKI MARCHEWKOWE
           
Piątek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM, MASŁO, SCHAB PIECZONY, JAJKO GOTOWANE, OGÓREK KISZONY, PAPRYKA, SZCZYPIOREK (STÓŁ SZWEDZKI)
Drugie śniadanie MIX OWOCÓW (mandarynki, kiwi, szarony)
Obiad ZUPA SZPINAKOWA Z JAJKIEM, NALEŚNIKI Z DODATKIEM MĄKI RAZOWEJ Z SEREM I ŚMIETANĄ (BEZML. Z DŻEMEM), KOMPOT OWOCOWY
Podwieczorek HERBATA ZIOŁOWA, ROZGRZEWAJĄCA KASZA JĘCZMIENNA Z BURACZKIEM I IMBIREM