Jadłospis

    Stawka żywieniowa - 4,50 zł

    Stawka żywieniowa w oddziale w Szk. Podst. nr 50 - 4,50 zł

UWAGI:

·Jadłospis sporadycznie może ulec zmianie.

·Nie stosujemy konserwantów.

·Wszystkie dania są wykonywane przez kuchnię przedszkolną.

·Większość potraw sporządzana jest w piecu konwekcyjno – parowym.

·Dzieci mają dostęp do wody mineralnej w ciągu całego dnia. 

 

Jadłospis
ważny od 20-02-2017 do 24-02-2017
Poniedziałek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ, CHLEB STAROPOLSKI Z MASŁEM I PASTĄ TWAROGOWĄ Z MIODEM (KAWA INKA, BUŁKA ŻYTNIA Z MASŁEM ROŚL. I MIODEM)
Drugie śniadanie MIX OWOCÓW (banany, mandarynki)
Obiad ZUPA JARZYNOWA, SCHAB DUSZONY W SOSIE, KASZA JĘCZMIENNA, SUR. Z KAPUSTY CZERWONEJ Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM, KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI
Podwieczorek SOK JABŁKOWO- MARCHEWKOWY, CIASTECZKA OWSIANE
           
Wtorek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA ZBOŻOWA, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, JAJKO GOTOWANE, SZCZYPIOR
Drugie śniadanie BUKIET WARZYW ( seler naciowy, ogórek kiszony, papryka, marchew)
Obiad CZERWONY BARSZCZ, ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PIERSIĄ KURCZAKA I WARZYWAMI GOTOWANYMI NA PARZE, WODA Z CYTRYNĄ
Podwieczorek MLEKO, SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE (HERBATKA RUMIANKOWA, SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE)
           
Środa
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAKAO, CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM, POMIDOREM I ROSZPONKĄ
Drugie śniadanie WINOGRONA
Obiad ZUPA CEBULOWA KREM Z GRZANKAMI, GOŁĄBKI MIĘSNE BEZ ZAWIJANIA Z KASZĄ JAGLANĄ I SOCZEWICĄ W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI, WODA Z POMARAŃCZĄ
Podwieczorek HERBATA POKRZYWOWA, CHLEB SŁONECZNIKOWY Z MASEŁKIEM PIETRUSZKOWYM
           
Czwartek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA INKA Z WAPNIEM , CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z MASŁEM, PASZTET DROBIOWY (własnego wyrobu), OGÓREK KISZONY, PAPRYKA
Drugie śniadanie MANDARYNKI
Obiad ZUPA FASOLOWA, MAKARONOWE KOKARDKI Z SEREM BIAŁYM, JOGURTEM NATURALNYM I MUSEM MALINOWYM, KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI
Podwieczorek MLEKO (HERBATKA ZIOŁOWA)
PĄCZKI Z MARMOLADĄ I CUKREM PUDREM (własnego wypieku)
           
Piątek
Nazwa posiłku Opis
Śniadanie KAWA ZBOŻOWA, CHLEB ŻYTNI STAROPOLSKI, MASŁO, KIEŁBASA ŻYWIECKA, JAJKO, CYKORIA, PAPRYKA, RUKOLA (stół szwedzki)
Drugie śniadanie JABŁKO
Obiad ZUPA ZACIERKOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM, KOTLET RYBNY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM, WODA Z MIĘTĄ
Podwieczorek ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (BEZML. MAKARON Z JABŁUSZKIEM PRAŻONYM, HERBATA), WAFELKI RYŻOWE MINI