Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci i rodziców na dni otwarte
do Przedszkola Samorządowego nr 64 p.n. "Akademia Jasia i Małgosi" w Białymstoku
Dni otwarte (soboty):
25 marca 2017 oraz 1 kwietnia 2017

w godzinach 10:00 - 13:00

Wszelkie informacje zawarte są w poniższym linku:

Rekrutacja do przedszkoli i oddziałów "0"

Serdecznie zapraszamy dzieci nowo przyjęte i ich Rodziców na dni adaptacyjne w dniach 24 - 29 sierpnia 2016 r. w godzinach od 15:30 do 17:30.
W dniu 9 czerwca 2016 r.  o godzinie 16:30 odbędzie się spotkanie z  psychologiem, który pomoże i wyjaśni jak pokonać lęk związany z pierwszymi dniami pobytu dziecka w przedszkolu. W tym dniu na spotkaniu obecne będą również: Dyrektor przedszkola oraz nauczycielki z przyszłych grup Państwa dzieci.

W roku szkolnym 2016/2017 kwota wyprawki przeznaczona na przybory i artykuły plastyczne wynosi: 80 zł

Pieniądze prosimy wpłacać we wrześniu podczas pierwszego zebrania z rodzicami.

Ubranka do przedszkola:

• Obuwie do przedszkola – kapcie, koniecznie antypoślizgowe (klapki zabronione!)
  • Strój sportowy na gimnastykę – (oprócz gr. I, IX, III) – koszulka, spodenki w worku (nie w reklamówce) uszytym z materiału (wszystko podpisane)

Dzieci z grupy I i IX (tzw. śpiące):

• Piżamka i pościel w worku (nie w reklamówce) uszytym z materiału (wszystko podpisane)
  • Ubranko na zmianę (pozostawiamy w półeczce w szatni)
  • Chusteczki nawilżane (dotyczy grupy I, III, i IX) – 1 opakowanie w I semestrze, 2-gie opakowanie w II semestrze

Artykuły higieniczne dotyczą wszystkich grup:

• Ręczniki papierowe tzw. ZZ - 7 op. (można ewentualnie przynieść 4 op. w I semestrze i 3 op. w II semestrze - najlepiej szare, ekologiczne, nie farbowane, składane jak chusteczki higieniczne wkładane do podajników, z których są dołem pojedynczo wyciągane celem wytarcia rąk) - możliwość kupienia w dużych sklepach typu Makro, Auchan itp.
  • Ręczniki papierowe w rolkach – 1 szt.
  • Szczoteczka do zębów (kubeczek tylko w grupie VIII, IX i X) i 2 pasty do zębów (wszystko podpisane)
  • Mydło w płynie – 2 szt. (prosimy o mydło dobrej jakości ze względu na występujące u dzieci alergie skórne)
  • Chusteczki higieniczne – 3 opakowania w pudełkach
  • Papier toaletowy - 4 szt. -  duże rolki – tylko Jambo ze względu na rodzaj podajników do papieru (nie dotyczy grupy VIII)
  • Papier toaletowy - 8 szt. – tzw. normalne rolki , 1 szt. duża rolka - Jambo – tylko grupa VIII

Przybory i artykuły papiernicze:

• Teczka na prace plastyczne – (podpisana)

Wszystkie rzeczy, zwłaszcza ubranka na początku roku szkolnego powinny być podpisane imieniem i nazwiskiem dziecka!!!

Ze względu na organizację pierwszych dni września prosimy o dostarczenie wyprawki  oraz pościeli w dniach 24 - 29 sierpnia 2016 r. w godzinach 7.00 - 17.00.

Wyprawkę dzieci z grupy VIII  prosimy o dostarczenie  do oddziału w Szkole Podstawowej nr 50 w dniach  24 - 25 sierpnia 2016 r. w godzinach 8.00 - 16.00

Wyprawkę oraz pościel dzieci z grupy IX i X  prosimy o dostarczenie  do oddziału w Klubie Osiedlowym „Dziupla”  w dniach  24 - 29 sierpnia 2016 r. w godzinach 7.00 - 17.00

Prosimy rodziców dzieci nowo przyjętych o wpłatę 12,00 zł na kartę do elektronicznej rejestracji dziennego pobytu dziecka w przedszkolu - iPrzedszkole.

Wpłaty będą przyjmowane w sekretariacie przedszkola przy ul. St. Dubois 12 w dniach 24-26 VIII 2016 r w godz. 7:30 - 15:30.