thumb 20170112 123944

Karnawał to czas balów, maskarad i zabaw. W czasie karnawału bawią się nie tylko dorośli. Jest to również wspaniała okazja do zabaw dla dzieci, którym ogromną radość sprawia wcielanie się w postacie bajkowe. Tegoroczny bal karnawałowy odbył się 12 stycznia. Wszystkie przedszkolaki już od rana były podekscytowane czekającą ich zabawą. Tego dnia w naszych przedszkolu pojawiały się barwne postacie. Dzieci przebrane były za bohaterów znanych bajek. Można było spotkać wróżki, królewny, piratów, policjantów, Spider-Mana, Batmana, smoka, kotka czy biedronkę...  nie sposób zliczyć i wymienić wszystkich. Rozpoznać dzieci było bardzo trudno.

Bal karnawałowy pt. „Zabawki z pokoju dziecięcego” poprowadzili aktorzy z teatru „Pod Orzełkiem”. Wystrój przedszkolnego holu wprowadził w radosny nastrój i zachęcał do wesołej zabawy. Przebierańcy świetnie się bawili uczestnicząc we wspólnych zabawach i konkursach, a skoczna i rytmiczna muzyka zachęcała do tańca. Pan fotograf wykonał pamiątkowe zdjęcia, które pięknie uwieczniły wesołe minki dzielnego chłopaka i ślicznej dziewczynki. Wspólna zabawa przyniosła wiele radości naszym pociechom. Pozostały wspaniałe wspomnienia, które będą nam towarzyszyć do kolejnego karnawału.

thumb 20161214 171712

Jak co roku przed świętami Bożego Narodzenia zaprosiliśmy rodziców na wspólne spotkanie.

thumb 20161206 093819

6 grudnia jak co roku w naszym przedszkolu obchodziliśmy Mikołajki.

thumb IMG 20161215 170639

15 grudnia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia odbyło się wyjątkowe spotkanie.

thumb 20161206 094448

Mikołajki to wyjątkowy dzień, w którym każdy – duży i mały, może liczyć na drobny prezent od Świętego Mikołaja.

thumb IMG 1864

Zima to pora roku, która jednoznacznie każdemu powinna kojarzyć się ze śniegiem i mrozem.

thumb DSC06531 4

Mikołajki to szczególny dzień w roku – dzień imienin ukochanego przez dzieci Mikołaja.

thumb DSCN0927

18 grudnia odbył się w naszym przedszkolu koncert Bożonarodzeniowy.

thumb 100 0137

Grudzień to świąteczny czas. Magia świąt dotarła również do naszego przedszkola.

thumb 20161209 125958

9 grudnia wybraliśmy się na wycieczkę do najprawdziwszej wioski mikołajowej, która mieści się w miejscowości Pomigacze.