Patriotyczne śpiewanie

thumb 100 0041

10 listopada w naszym przedszkolu odbyła się uroczystość pod hasłem „Patriotyczne Śpiewanie”, której celem było uczczenie 98. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. Dzieci śpiewając pieśni patriotyczne aktywnie uczestniczyły w obchodach Narodowego Święta Niepodległości. Wszyscy uczestnicy -  młodsi i ci nieco starsi, otrzymali biało – czerwone kotyliony. W tym roku zaproszeni zostali nie tylko pracownicy placówki, ale również Panie śpiewające w chórze Klubu Aktywnego Seniora KLANZY. Nasi goście chętnie włączyli się we wspólne śpiewanie. Uroczystość rozpoczęła się odśpiewaniem Hymnu Narodowego. Następnie zaśpiewaliśmy pieśni: „Hej, hej ułani”, „Raduje się serce”, „Rozkwitały pąki białych róż”, „O mój rozmarynie”, „Piechota”, „Przybyli ułani”. Wytworzyła się przyjazna atmosfera, a najmłodsi mieli szansę poznać część polskiej historii oraz najważniejsze wartości, które przez wieki prowadziły Naród Polski do wolności.