Spotkanie bożonarodzeniowe

thumb DSCN0929

Spotkania bożonarodzeniowe to wieloletnia tradycja naszego przedszkola. Aby tradycji stało się zadość, także i w tym roku cała społeczność przedszkolna zebrała się w murach placówki. Spotkania odbyły się w dniach 14, 15 i 16 grudnia. Zgromadziły one rodziców, personel przedszkola i oczywiście dzieci ze wszystkich grup wiekowych. Przedszkolaki śpiewały kolędy, grały na instrumentach, włączając w występy także rodziców. Po niezwykle energetycznych artystycznych prezentacjach dzieci, grupa teatralna ,,Pod Orzełkiem” zaprezentowała w grupach młodszych „Bajkowa szopkę”, a w starszakach „Kolędników”. W przypadku tego ostatniego przedszkolaki miały możliwość wcielania się w postacie związane z Bożym Narodzeniem.

Na zakończenie uroczystości dzieci wraz z rodzicami spróbowały świątecznych smakołyków przygotowanych przez nasze panie kucharki, a następnie wykonały polarowe maskotki. Znalazły się wśród nich pieski, misie, zajączki i oczywiście aniołki. Była to inspiracja i zachęta do tego, aby świąteczny czas spędzić rodzinnie, razem, wyłączając przy tym telewizory, komputery, komórki i inne urządzenia zakłócające spokój tego wyjątkowego okresu.