pszczolki

thumb WP 20170214 08 37 45 Pro

Walentynkowy dzień w naszej grupie rozpoczął się bardzo miłym akcentem, ponieważ każda dziewczynka została obdarowana kwiatkiem przez jednego z naszych przedszkolaków – Kornela.

thumb 16880831 1304676449622490 650143571 o

W piątek 10 lutego gościliśmy w naszej grupie rodziców na zajęciach otwartych z języka angielskiego.

Kubusiowi przyjaciele natury – doskonalenie umiejętności racjonalnego gospodarowania energią, wodą; kształtowanie szacunku do przyrody, poznanie zagrożeń dla środowiska przyrodniczego, wymienianie sposobów oszczędzania energii i wody, dbanie o otaczające środowisko; doskonalenie umiejętności współdziałania w zespole.

thumb WP 20170113 10 11 30 Pro

Mieliśmy przyjemność gościć w naszej grupie przedstawicielkę Polskiego Stowarzyszenia Pedagogów i Animatorów KLANZA panią Justynę Leusz, która zawsze chętnie angażuje się w działania prospołeczne – tym razem jest to akcja „Cała Polska czyta dzieciom”.

thumb 16325426 1279082485515220 1219396989 o

W tym roku dzieci z grupy drugiej zaprezentowały swoim Kochanym Babciom i Dziadkom zimowy program artystyczny wyśpiewując piosenki, recytując wiersze, porywając Babcie i Dziadków do tańca.

Ferie na sportowo  - hartowanie ciała podczas zabaw ruchowych w sali i podwórku

thumb WP 20161213 09 05 54 Pro

Pewnego dnia Pszczółki odwiedziła przedstawicielka Straży Miejskiej, która przeprowadziła zajęcia dotyczące zachowania bezpieczeństwa w kontaktach z obcymi osobami.