zajczki

thumb P 20170214 104018

14 LUTEGO grupa IV obchodziła Walentynki. Pięciolatki, w tym dniu przyszły ubrane na czerwono.

thumb P 20170217 111107

17 lutego obchodziliśmy „Święto kota”.

MOJE CIAŁO – poznawanie części ciała oraz roli skóry, jaką pełni dla organizmu człowieka. Zabawy badawcze z mikroskopem.

thumb 100 5784

Księżniczki, wróżki, policjanci, strażacy – to tylko niektóre z postaci, które można było spotkać na balu karnawałowym w naszym przedszkolu.

thumb 100 5794

Jest to niezwykły dzień, nie tylko dla dzieci, ale przede wszystkim dla babć i dziadków. To dzień pełen uśmiechów, wzruszeń i radości.

"W krainie wiecznych lodów"- zabawy utrwalające rozpoznawanie zapisu własnego imienia oraz słów zima, Eskimos, igloo, pingwin z wykorzystaniem metody Ireny Majchrzak - globalne rozpoznawanie nazw wyrazów. Komponowanie zimowego krajobrazu z  gotowych elementów, papierowych serwetek, bibuły, waty -wyrabianie umiejętności współpracy i współdziałania w zespole oraz pracy wg instrukcji, dostrzeganie piękna zimowej aury. Utrwalanie orientacji w schemacie ciała, doskonalenie umiejętności wskazywania kierunków: rozróżnianie strony prawej i strony lewej.

thumb 20161206 095844

6 grudnia to wyjątkowy dzień. Tuż po śniadanku przedszkolaki wzięły udział w uroczystości przedszkolnej z okazji Mikołajek.