jezyki

thumb IMG 20161215 110104

W grudniu „Jeżyki” wzięły udział w warsztatach ekologicznych prowadzonych przez Panią z firmy PUHP „LECH”.

thumb P1090023

9 grudnia wybraliśmy się do niezwykłej Wioski Świętego Mikołaja, która znajduje się w miejscowości Pomigacze.

W KRAINIE BAŚNI - Wzbudzanie zainteresowania literaturą; słuchanie wierszy, opowiadań, baśni polskich i zagranicznych autorów; tworzenie własnych książek dotyczących znanych bajek lub wymyślonych przez dzieci; wdrażanie do zachowania ostrożności i nieufności w kontaktach z nieznajomymi; przeliczanie, klasyfikowanie, tworzenie zbiorów wg określonej cechy.

thumb P1080893

W listopadzie Jeżyki omawiały tematykę związaną z jesienną pogodą, a co za tym idzie - z odpowiednim ubieraniem się.

thumb P1080905

W piątek 25 listopada uczestniczyliśmy w obchodach Dnia Pluszowego Misia.

„List do Mikołaja” – zapoznanie się z pracą listonosza oraz instytucją jaką jest poczta; kształcenie umiejętności ustalania faktów przyczynowo-skutkowych, nabywanie swobody w samorzutnym wyrażaniu swoich myśli i przeżyć; utrwalenie znajomości własnego adresu zamieszkania; doskonalenie umiejętności klasyfikowania przedmiotów wg cech jakościowych.

thumb P1080831

W ostatnim tygodniu października zaprosiliśmy naszych rodziców na zajęcia otwarte.