jezyki

thumb P1090101

18 stycznia Jeżyki zaprosiły do przedszkola niezwykłych gości – ukochane Babcie i Dziadków.

thumb DSC 0621

9 stycznia gościliśmy w naszej grupie uczniów ze szkoły muzycznej w Białymstoku.

Do sklepu wyruszamy, gdy zakupy zrobić mamy – zapoznanie się z pracą ekspedientki; wzbogacanie słownika dziecka o nazwy rodzajów sklepów; wymienianie przykładów produktów, które można kupić w danym sklepie; porównywanie masy przedmiotów, posługiwanie się pojęciami: lekki, ciężki, lżejszy.

thumb IMG 20161215 110104

W grudniu „Jeżyki” wzięły udział w warsztatach ekologicznych prowadzonych przez Panią z firmy PUHP „LECH”.

thumb P1090023

9 grudnia wybraliśmy się do niezwykłej Wioski Świętego Mikołaja, która znajduje się w miejscowości Pomigacze.

W KRAINIE BAŚNI - Wzbudzanie zainteresowania literaturą; słuchanie wierszy, opowiadań, baśni polskich i zagranicznych autorów; tworzenie własnych książek dotyczących znanych bajek lub wymyślonych przez dzieci; wdrażanie do zachowania ostrożności i nieufności w kontaktach z nieznajomymi; przeliczanie, klasyfikowanie, tworzenie zbiorów wg określonej cechy.

thumb P1080893

W listopadzie Jeżyki omawiały tematykę związaną z jesienną pogodą, a co za tym idzie - z odpowiednim ubieraniem się.