sowa

thumb 20170118 153749

Za oknami zima, ale w serduszkach przedszkolaków gorąco, a powodem takiej atmosfery jest uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka, którą „Sówki” obchodziły 18 stycznia.

thumb DSC 4483

,,Zabawki  z pokoju dziecięcego” - pod takim hasłem odbył się bal przebierańców w naszym przedszkolu.

BAJKOWE FERIE – wzbudzenie zainteresowania literaturą – słuchanie wierszy, opowiadań, baśni polskich i zagranicznych autorów; rozwijanie umiejętności układania i rozwiązywania zagadek, prawidłowego formułowania zdań; ćwiczenie wyrazistej mowy, doskonalenie narządów artykulacyjnych: warg i języka; doskonalenie umiejętności wycinania; rozwijanie kreatywności podczas projektowania; nabywanie umiejętności wykonywania ruchów naprzemiennych.

thumb 20161214 171712

Jak co roku przed świętami Bożego Narodzenia zaprosiliśmy rodziców na wspólne spotkanie.

thumb 20161206 093819

6 grudnia jak co roku w naszym przedszkolu obchodziliśmy Mikołajki.

POMAGAMY PTAKOM I ZWIERZETOM PRZETRWAĆ ZIMĘ - dokarmianie i dopajanie zwierząt w trudnych zimowych warunkach, nazywanie ptaków odwiedzających karmnik; rozwiązywanie zadań tekstowych na temat znanych dzieciom sytuacji.

thumb DSC 4402

W dniu 25.11.2016r. grupa ,,Sówek” uczestniczyła w obchodach ,,Światowego Dnia Pluszowego Misia”.