sowa

thumb_20170525_11261725 maja wybraliśmy się na wycieczkę do „Pacowej Chaty” w Krypnie. Czekało tu na nas wiele niespodzianek.

thumb_IMG_3244W poniedziałek 23 maja 2017r. obchodziliśmy w naszej grupie uroczystość z okazji Dnia Mamy i Taty.

POZNAJEMY ZAWODY/NAPOJE I SŁODYCZE – poznanie osób pracujących w bliskim otoczeniu przedszkola; zachęcenie do kupowania zdrowych produktów (picie wody zamiast napojów, możliwość zastąpienia słodyczy zdrowymi produktami – świeże i suszone owoce i warzywa, chipsy owocowe i warzywne, orzechy); doskonalenie umiejętności liczenia i wymiany: jeden za jeden, dwa za jeden, pięć za jeden; kształtowanie ekonomicznego sposobu myślenia (planowanie wydatków, gospodarowanie pieniędzmi); wyrabianie umiejętności rozluźniania mięśni i szybkiego refleksu psychoruchowego.

thumb 20170322 110006

22 marca odbył się w naszym przedszkolu Światowy Dzień Wody, z tej okazji  wszystkie dzieci w tym dniu ubrały się w kolorze niebieskim.

thumb DSC 4600

30 marca „Sówki” odwiedziły Centrum Kreatywności Bricks 4 Kidz.

ZDROWIE NASZYM SKARBEM – wdrażanie do spożywania zdrowej żywności: warzyw, owoców, mięsa, nabiału (ograniczenie spożycia słodyczy, chipsów); zachęcenie do prowadzenia zdrowego trybu życia - uświadomienie konieczności dbania o własne zdrowie, zwrócenie uwagi na znaczenie spacerów dla zdrowia; nabywanie umiejętności współdziałania w grupie oraz współdecydowania; rozwijanie twórczej wyobraźni ruchowej oraz wrażliwości muzycznej.

thumb 20170221 105920

21 lutego w naszym przedszkolu odbył się „Bal piżamowy”.